jump to navigation

15 Aylık> Gelişim, Emekleme, Yürüme, Beslenme 10 Eki 2009

Posted by evaciton in Bebeğim Büyüyor, Beslenme ve İştah.
Tags: , , , , ,
trackback

Tarih; 10 Ekim 2009/ Yaş; 15 Aylık

Yürüme;

Küçük hanım aslında yürümeye başladı ama inanılmaz tedbirli davranıyor. Desteksiz yürümüyor, elini bıraktığımız anda pat diye yere oturuyor. Farkında olmadığı zamanda ayakta kendiliğinden bir süre kalıyor, ama yürümüyor. Son 1- 2 haftadır bu böyle. Yürümeyi gözü kesmediği zaman hemen yere inip emeklemeye başlıyor. Aslında 13. aylık gelişiminde benzeri bir durumdan bahsetmişim, bir farkla o dönemde desteksiz olarak bir süre ayakta kalamıyordu, onun yerine “tay tay” lıyordu.

İlk günden beri ayağa kalktığında balerin gibi bastığı için ayaklanmaya niyeti olduğu zaman evin içinde bile ayakkabı giydiriyoruz.

Bir aydır merdiven çıkıp inmeyi keşfetti, ayağını yükseğe kaldırıp bir şeylere basmayı, veya bir şeylerin üzerinden aşırtmaya bayılıyor. Sabaha kadar basamak çıkıp inebilir 🙂

Beslenme;

Beslenmeyle ilgili olarak durumumuz hala aynı, henüz sofra tipi yemek etabına geçemedik. Eline verilen herşeyi tam olarak yemediği ve bir kısmını dışarı attığı için eski beslenme düzeninde devam ediyoruz. Yine de herşeyi istiyor. Bazen ağzına kaşık götürüldüğünde reddedebiliyor, bazen de bayıla bayıla bir kaç kaşık yiyiveriyor. Öğününde yedirmek oyunsuz olmuyor.

Ölçülerimiz manken; 8800 gram ve 75 cm. Yukarıda yazdıklarımdan sonra bu durumu yadırgamazsınız sanırım!

Yorumlar»

No comments yet — be the first.

Yorum bırakın