jump to navigation

37 Aylık> Tuvalet Eğitiminde son durum ve nasıl mobil olunur? 01 Kas 2011

Posted by evaciton in Tuvalet Eğitimi.
Tags: , , , , , , , , ,
trackback

Tarih; 18 Temmuz 2011- Güncelleme; 16 Ağustos 2011/ Yaş; 37 Aylık 

Tuvalet eğitiminde beri detayları yazıyordum ya, bir süredir yazmadığımı farkettim. 23 Mayıs 2011’den bu yana durum vaziyeti;

  • Önceki yazılarımda bahsetmiştim, 24 Aylık Tuvalet Eğitimi ve 35 Aylık> Tuvalet Eğitimi ve Kazalar yazılarına bakılırsa sinyaller başladığı için tuvalet eğitimine 23 Mayıs 2011’den çok daha önce başlayabilirmişiz. Böylece yaş sendromu da elimine  edilebilirmiş. Neyse geçmiş geçmişte kaldı.
  • Tuvalet eğitiminin 2. haftasında bezi bırakmıştık ve gece kazalarına rağmen bir daha kullanmadık.
  • Gündüzleri bazı kazalar ya da bilerek bırakmalar mı demeliyim bilemiyorum arada hala oluyor.
  • Çarşafın altına su geçirmeyecek şekilde önce büyük naylın torbaları kesip yerleştirdik, sonra eşim babasının rahatsızlığı (Parkinson)dolayısıyla Canped Yatak Koruyucu Örtü‘yü keşfetti ve çarşaf altına onu sermeye başladık.
  • Bir an önce külot sayımızı arttırdık
  • Yanımızda acil durumlar için yedek külot ve kıyafet taşıyoruz
  • Dışarıda tuvalet yazısında belirttiğim gibi heryerde uygun ve temiz tuvalet bulmama ihtimaline karşı her zaman yanımızda mobil tuvalet taşıyoruz. Potette Plus içine ürünün kendi atılabilir torbası yerine kendi lazımlığımızın üst parçasını oturtuyoruz. Ya da babamız gidip kuzunun usturuplu bir şekilde tuvaletini yapmasını sağlıyor.
  • Doğal olarak ıslak mendillerimizi hala taşıyoruz
  • Bir kere vapurda çişimiz geldi, kimsenin kuzuyu göremeyeceği bir şekilde konuşlanıp karton bir bardağa işetiverdik 🙂
  • Çişim geldi diyor ama bunu düzenli olarak söylemiyor. Bu durumda hala belli sürelerde tahmini olarak götürüyoruz. Böyle durumlarda bazen inadı tutuyor ve çiş yapmayı reddediyor. Üsteleyemiyoruz. Ya da tersi oluyor, çişini yaptığı halde uyumak için çişim var diye tutturuyor. Çişim geldi dediğinde çoğunlukla kakasını kastediyor!

Peki ilk bezsiz deniz deneyiminde bu iş nasıl olacak? Malum yetişkin bir insanın bile yıkanırken tuvaleti gelebiliyor. Söz konusu çocuk olunca bunu denize bırakma olasılığı hayli yüksek. Bu durumda bu minik popoyu Huggies Little Swimmers’a mı sokacağım yoksa serbest mi bırakacağım?

Beze tekrar geri dönmeyi istemediğimize göre öneriniz? Ayrıca tekli mayo, kolluk, ve Swimtrainer yüzme simidi konularında da önerilerini bekleriz

Tarih 1 Kasım 2011, 41 Ay

Bu yazıyı taslaklarda bırakmışım. Önerilere gerek kalmadı 🙂 Minik kuzu denize sadece mayoyla girdi. Basit gündüz kazaları yaşandı ama denizde herhangi bir kaza yaşanmadı. Bezi bırakmışken Huggies Little Swimmers‘a geri dönmedik. Mobil tuvaletimizi yanımızda taşıdık. Hala bazı yerlerde çok gerektiğinde doğrudan tuvalete oturtmak yerine kullan at bardak kullanıyoruz. Çünkü tuvalete oturtunca hem külodunun klozetin etrafına değmediğini hem de minik ellerin klozeti tutmadığından emin olmak gerekiyor. Kısaca böylesi çok daha hijyen oluyor.

Şimdi de okula gitmeden ve gelir gelmez mutlaka tuvalete oturtuyorum. Geldiğinde her seferinde çişi oluyor. Hatta büyüğü de evde yapıyor, sanırım eve saklıyor, eğer öyleyse bu iyi.

Kazala hala zaman zaman olabiliyor. Geçenlerde okulda uyurken bir kazası olmuş. Bazen de yeni çiş yaptığı halde kısa bir süre sonra yeniden çişi veya kakası Çoğunlukla söylüyor ama bazen de kaçıveriyor.

Yorumlar»

No comments yet — be the first.

Yorum bırakın